برای شستن لباس زیر این نکات را رعایت کنید

شستن لباس زیر مانند تمام لباس‌ها شرایط خاص خود را دارد. برای این‌که عمر آن‌ها طولانی‌تر باشد و بافت‌شان آسیب نبیند نکاتی وجود دارد که در هنگام شستن‌شان باید رعایت شود. لباس‌های زیر به‌طور مستقیم با پوست بدن در ارتباط هستند و پوشش مناطق حساسی را عهده‌دارند. این لباس‌ها به دلیل بافت نرم و آسیب‌پذیرشان شرایط شست‌وشوی خاصی دارند و به همین دلیل شست‌وشوی آن‌ها حساسیت ویژه‌‌ای دارد. شستن نامناسب لباس‌های زیر می‌تواند باعث آسیب‌های زیادی شود. از ایجاد مشکلات و بیماری‌های پوستی گرفته تا آسیب به بافت لباس‌ها و کم شدن طول عمر مفیدشان. در ادامه این مقاله به بررسی راه‌های صحیح شستن لباس زیر می‌پردازیم و نکاتی برای استفاده و شست‌وشوی آسان و کاربردی آن‌ها را بررسی می‌کنیم.  

 

شستن لباس زیر

 

مهم ترین نکات برای شستن لباس‌ زیر

شاید اغراق نباشد اگر بگوییم اهمیت نظافت لباس زیر بسیار بیش‌تر از سایر لباس‌هایمان است. لباس‌های زیر به دلیل ارتباط مستقیمی که با پوست بدن‌مان دارند و برای پوشش مناطق حساسی از آن به‌کار می‌روند بسیار مهم‌اند و از همین‌رو نظافت آن‌ها نیز اهمیت بالایی دارد. در ادامه این مقاله به بررسی بهترین زمان شستن لباس زیر، نحوه‌ی صحیح شستن آن، شرایط استفاده از مواد شوینده و ضدعفونی کننده، شرایط شستن لباس زیر سفید، شرایط شستن لباس کودکان و بهترین مواد شوینده برای شست‌وشو می‌پردازیم و با نکات مهم شست‌و‌شوی آن‌ها آشنا خواهیم شد و خواهیم دانست برای شستن لباس زیر چه بایدها و نبایدهایی وجود دارد.

 

بهترین زمان برای شستن لباس‌ زیر چه‌ زمانی است؟

لباس‌ زیر محل مناسبی برای انتقال بیماری‌ها و عفونت‌های پوستی است و از همین رو تعویض به‌موقع آن‌ اهمیتی به‌سزایی دارد. این حساسیت به‌خصوص برای بانوان اهمیتی دوچندان دارد. همه افراد در طول ۲۴ ساعت باید حداقل یکبار اقدام به تعویض لباس زیر خود نمایند. البته بدیهی‌ست افرادی‌ست که فعالیت‌های فیزیکی بیش‌تر و در نتیجه تعریق بالاتری دارند باید دوبار در شبانه‌روز اقدام به تعویض آن کنند.

 

اصول شستن لباس زیر

برای شستن مناسب لباس زیر نکات ساده‌ای وجود که رعایت آن هم باعث افزایش طول عمر آن‌ها می‌شود و هم نظافت صحیح‌شان را باعث می‌شود، در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

  • زمانی که لباس را خریداری کردید حتما قبل از اولین استفاده از لباس زیرتان آن را بشویید و ضدعفونی کنید.
  • برای جلوگیری از تغییر رنگ، ایجاد لک و بد رنگ شدن لباس زیر آن‌ها را با لباس‌های هم‌رنگ بشویید.
  • بهترین گزینه برای شست‌وشو استفاده از دست، آب ولرم و شوینده‌ی ملایم است.
  • بهترین دمای شست‌وشو بین ۴۰ تا ۵۰ درجه است.
  • بهترین شیوه‌ی شستن لباس زیر با دست و بدون استفاده از ماشین لباس‌شویی است.
  • در کنار شوینده‌ی ملایم بهتر است از مواد نرم‌کننده نیز استفاده کنید.
  • لباس‌های زیر را بلافاصله پس از شست‌وشو آویزان کنید و در معرض تابش مستقیم آفتاب و وزش باد قرار دهید.
  • برای سفید کردن لباس‌های‌تان هیچ‌گاه از سفید‌کننده استفاده نکنید.
  • استفاده از ماشین لباس‌شویی برای شستن لباس زیر به هیچ‌ عنوان پیشنهاد نمی‌شود.
  • برای خشک کردن لباس‌های زیر و برای از بین بردن میکروب‌ها و باکتری‌ها می‌توانید از اتو‌ی داغ استفاده کنید.
  • نکته‌ی مهم آخر این‌که لباس‌های خانم‌ها، آقایان و کودکان باید جدا از هم شسته شوند. 

بهترین شوینده‌ها برای شستن لباس زیر

شوینده‌هایی مانند پودر لباس‌شویی، سفید‌کننده‌های شیمیایی و به‌طور کلی مواد شست‌وشوی شیمیایی قوی برای شستن لباس‌های زیر مناسب نیستند. برای شست‌وشوی آن‌ها بهتر است از شوینده‌های ملایم‌تری مثل پودر صابون، شامپو و شوینده‌های طبیعی مانند سرکه و جوش‌شیرین استفاده کنید.

آبکشی لباس‌های زیر اهیمت بالایی دارد. از آن‌جایی که پوشش اندام‌های حساس بدن به عهده‌ی این لباس‌ها است عدم آب‌کشی صحیح ممکن است باعث باقی ماندن برخی از مواد شوینده داخل بافت لباس شود و هنگام پوشیدن مشکلات و حساسیت‌های پوستی ایجاد کند. در هنگام آب‌کشی باید مطمئن شوید تا تمام مواد شوینده به درستی و کامل از لباس‌ها خارج شوند.

 

چرا نباید شستن لباس زیر را به ماشین لباس‌شویی سپرد

در ماشین لباس‌شویی معمولا چندین لباس مختلف، اعم از لباس زیر و لباس معمولی را درکنار هم قرار می‌دهیم و همه‌ی آن‌ها را باهم می‌شوییم. ارتباط مستقیم لباس زیر با مناطق حساس بدن امکان انتقال آسان انواع عفونت و بیماری را ممکن می‌کند. از همین رو استفاده از ماشین لباس‌شویی برای شستن لباس زیر توصیه نمی‌شود چراکه ممکن است بیماری از سایر لباس‌ها به این لباس‌ها یا برعکس منتقل شوند.

ضدعفونی کردن لباس‌ زیر سفید و رنگی

همان‌طور که بالاتر گفتیم برای شستن ای نوع لباس‌ها نیازی به استفاده از مواد شوینده‌ی قوی نیست، چراکه مواد شوینده‌ قوی علاوه‌بر آسیب به بافت پارچه ممکن است باعث بروز حساسیت و خارش پوستی شود. شستن لباس زیر رنگی با مواد شیمیایی نیز ممکن به ساختار رنگ آن آسیب برساند. ضدعفونی کردن لباس‌ زیر نکات خاص خود را دارد. بدون شک استفاده از مواد سفیدکننده و شوینده‌های قوی شیمیایی برای ضدعفونی کردن‌شان توصیه نمی‌شود. برای ضدعفونی کردن لباس زیر مقداری سرکه یا جوش شیرین را در آب حل کنید و لباس زیر را برای نیم‌ساعت در آب ولرم بخیسانید و سپس به‌دقت آبکشی کنید.  

 

شستن لباس زیر سفید

برای از بین بردن لکه‌های موجود روی لباس‌ زیر سفید نیز می‌توانید علاوه‌بر جوش‌شیرین، از آبلیمو و سرکه سفید نیز استفاده کنید. این مواد به‌دلیل داشتن اسید بسیار پایین برای شستن لباس زیر کاملا مناسب هستند زیرا به بافت لباس آسیب نمی‌رسانند. برای این‌کار ابتدا لباس زیر را به جوش‌شیرین، آبلیمو یا سرکه سفید آغشته کنید و به مدت ۳۰ دقیقه درون آب ولرم قرار دهید.

 

یک نکته برای شستن لباس زیر با ماشین لباس‌شویی

اگر شرایطی به‌وجود آمد که مجبور شدید لباس زیر را با ماشین لباس‌شویی بشویید حتما آن‌ها را داخل کیسه توری بگذارید. کیسه توری باعث می‌شود تا آب و مواد شوینده به لباس زیر برسد و در عین حال بافت آن در اثر چرخش داخل ماشین آسیب نبیند یا رنگ سایر لباس ها روی آن باقی نماند.

 

نکاتی برای شستن لباس‌ زیر کودکان

شستن لباس زیر کودکان نکات مهمی دارد. کودکان به دلیل پوست لطیف‌شان بیش تر در معرض عفونت‌ها و حساسیت‌ها قرار دارند. از همین رو برای شست‌وشوی این لباس‌ها نیز باید نکات خاصی را رعایت کرد.

  • لباس زیر کودکان را حتما جدا از لباس بزرگ‌ سالان بشویید.
  • نکته مهم‌تر این‌که لباس زیر دختران را باید جدا از لباس زیر پسرها بشویید.
  • برای شست‌‌وشوی لباس زیر کودکان حتما از مواد شوینده‌‌ی شیمیایی ملایم مثل پودر صابون یا طبیعی مثل سرکه سفید یا آبلیمو استفاده کنید.
  • برای خشک کردن آن‌ها نیز فقط از نور آفتاب استفاده کنید.

سخن آخر

در این مقاله نکات مهم شستن لباس زیر از جمله مواد شوینده مناسب، نحوه‌ی مناسب شست‌وشوی، نحوه‌ی ضدعفونی کردن لباس زیر و نکات مربوط به شستن لباس کودکان را بررسی کردیم. لباس‌ زیر به‌خاطر اهمیت و ساختار متفاوت بافت نسبت به سایر لباس‌ها، حساس‌تر و نحوه‌ی نگهداری و استفاده از آن‌ها نیز متفاوت است. این لباس‌ها به‌خاطر ارتباط مستقیم‌شان با پوست بدن و ارتباط با اندام‌های حساس اهمیت بالاتری دارند و نگهداری و مراقبت از آن‌ها باید با حساسیت بیشتری انجام شود.

{{ message_need_to_login }}
{{language.message_not_empty}}
{{count_of_comments}} 
{{massage_and_class_chat.message}}
{{massage_and_class_tariff.message}}